martes, 14 de octubre de 2014

PATOLOGIA DUAL: Un repte pendent.


El terme patologia dual s'utilitza per referir-se a aquells subjectes que simultàniament pateixen un transtorn mental i l'adicció a alguna substància. És a dir l'usuari que la pateix, es veu afectat per dos transtorns que sovint provoquen nombrosos canvis d'humor, agressivitat, inestabilitat emocional o deformació de la realitat.


Per això una de les principals preguntes entorn la patologia dual és : " Apareix abans l'adicció o el transtorn mental?"

En referència a aquesta qüestió existeixen dues respostes:


  • Una d'elles afirma que el transtorn mental apareix arrel de l'adicció i com a conseqüència d'aquesta. 

  • Oposadament a aquesta visió, hi ha altres teories que afirmen que el pacient s'inicia en el consum de drogues per mirar de reduir els efectes adversos derivats del transtorn mental o de la seva corresponent medicació.

   Imágen extraída de ca.wikipedia.org/wiki/Droga

 
Degut a totes aquestes problemàtiques, resulta un tema difícil de tractar i sovint apareixen molts dubtes sobre les tècniques a utilitzar en aquests casos. Avui en dia la desconeixença sobre aquesta malaltia és molt extensa i la falta de recursos i formació de personal especialitzat són els seus principals enemics.

La tipologia d'aquesta malaltia no està molt clara i per aquest motiu no existeix una base sòlida en quant a la classificació de la seva atenció assistencial. Tot i això, els Estats Units està sent pioner en aquest aspecte instaurant unitats superespecialitzades de tractament que deixen veure una petita llum d'esperança per als afectats i les seves famílies.

Pàgines consultades:

No hay comentarios:

Publicar un comentario